Uutiset

Kauppatorin apteekki saa toistaiseksi jatkaa

Kauppatorin apteekki on Suomen vanhin apteekki.
Kauppatorin apteekki on Suomen vanhin apteekki.

Kauppatorin apteekki valitti lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean heinäkuun alussa tekemästä päätöksestä, joka kumosi apteekin toimiluvan. Turun hallinto-oikeus on tehnyt jupakasta välipäätöksen, jonka mukaan apteekin toiminta saa toistaiseksi jatkua. Hallinto-oikeus ratkaisee myöhemmin, tekikö Fimea oikein kumotessaan apteekin toimiluvan.

– Toiminta jatkuu meillä normaalisti. Tässä palataan nyt lähtöruutuun. Asia on vielä kesken, apteekin apteekkari Pirjo Mäkitalo kertoo.

Fimean mukaan Kauppatorin apteekissa ei ole pidetty sen tavanomaisen asiakaskunnan tarvetta vastaavaa määrää lääkkeitä, minkä takia toimilupa kumottiin. Apteekki oli aiemmin Fimean tehovalvonnassa, ja apteekkarille oli annettu marraskuussa varoitus riittämättömistä lääkevarastoista.

– Toimilupapäätös oli pantava täytäntöön heti. Nyt hallinto-oikeus on kumonnut täytäntöönpanon välipäätöksellään. Turun hallinto-oikeus ratkaisee toimiluvan kohtalon myöhemmin, Fimean yliproviisori Sami Paaskoski selvittää.

Apteekkari Pirjo Mäkitalo harmittelee sitä, että Fimean toimilupapäätös ja sitä seurannut julkisuus on ollut haitallista apteekille.

– Uutisten takia ovet ovat olleet kiinni, hän toteaa.

Kauppatorin apteekki on Suomen vanhin apteekki.