Uutiset

Poliisilla on kolme epäiltyä Botellónin järjestäjiksi

Turun Botellónissa ei kaikki mennyt nappiin.
Turun Botellónissa ei kaikki mennyt nappiin.

Turun poliisi on esitutkinnassaan saanut selville henkilöt, joita voidaan sen mielestä epäillä taannoisen Botellón-puistopiknikin järjestäjiksi. Epäiltynä on kolme parikymppistä turkulaista miestä. Poliisi arvelee kuulustelevansa heitä mahdollisesti ensi viikolla.

Poliisin mukaan syyttäjä päättää eteneekö juttu syyteharkinnasta oikeuteen, jossa järjestäjiä odottaa maksimissaan sakkorangaistus.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jaakko Haukka toteaa poliisin toivovan tämänvuotisesta Botellónista ennakkotapausta. Poliisin näkökulmasta vireille pistetyn asian ydin on se, että syyttäjä tai käräjäoikeus linjaisi, miten poliisin on jatkossa suhtauduttava internetissä koolle kutsuttuihin massatapahtumiin.

Poliisi kiistää
mustamaalauksen

Laajasti uutisoidun tiedotteen mukaan Botellón-tapahtuman yhteydessä Kupittaanpuistossa tai sen lähiympäristössä raiskattiin muun muassa kaksi naista. Väite herätti joissakin lukijoissa närää, koska myöhemmin tarkentui, että esimerkiksi toinen raiskauksista oli tapahtunut kaukana, noin seitsemän korttelin päässä Kupittaanpuistosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Varsinais-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jukka Mäkilähde kertoo itse kirjoittaneensa poliisin Botellón-tiedotteen.

Mäkilähde kertoo kirjanneensa tiedotteeseen kyseisen lauantai-illan rikosten ja rötösten satoa, koska hän halusi osoittaa, kuinka monia erilaisia lieveilmiöitä isolla massatapahtumalla on – juuri sen takia Botellónin kaltaisilla tapahtumilla pitäisi poliisin mielestä olla nimetty järjestäjä.

Mäkilähde myös huomauttaa, että molemmat raiskauksen uhrit olivat matkalla kotiin Botellónista.

– Ei poliisi tietenkään Botellón-juhlijoita ja mahdollisia järjestäjiä näihin raiskauksiin syyllisinä pidä eikä tarkoitus suinkaan ollut mustamaalata Botellón-tapahtumaa. Me vain halusimme antaa yleisölle kokonaiskuvan siitä, mitä poliisille kyseisestä tapahtumasta jäi käteen, Mäkilähde kertoo.