Uutiset

Pienten uskontokuntien jäsenmäärät kasvavat voimakkaasti

Katolisella kirkolla on Suomessa noin 11 000 rekisteröityä jäsentä, mutta katolilaisten todellinen määrä on arviolta kaksinkertainen.
Katolisella kirkolla on Suomessa noin 11 000 rekisteröityä jäsentä, mutta katolilaisten todellinen määrä on arviolta kaksinkertainen.

Pienten uskonnollisten yhdyskuntien jäsenmäärät ovat voimakkaassa kasvussa. Vauhdikkaimmin jäsenmääriään kasvattavat islamilaisseurakunnat ja Suomen helluntaikirkko, joihin liittyy vuosittain yli tuhat jäsentä. Samalla kun evankelis-luterilaisesta kirkosta eroaminen on yleistynyt, ovat lähes kaikki muut uskontokunnat kasvattaneet jäsenmääriään. Esimerkiksi ortodoksien ja katolilaisten määrä on 2000-luvulla kasvanut tasaisesti, ja pääkaupunkiseudulla katolinen kirkko potee jo tilan ahtautta.

– Päämessuissa seinät eivät riitä, vaan ihmiset seisovat käytävillä. Jos joku äkkiä rakentaisi meille tuhannen hengen kirkon, niin hyvä olisi, sanoo Kaarina Koho katolisesta tiedotuskeskuksesta.

Tilastokeskuksen mukaan ortodokseja oli Suomessa viime vuoden lopussa yhteensä 60 851 ja katolilaisia 10 640.

Eniten Suomessa kasvaa uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumattomien määrä.

Tilastokeskuksen mukaan heitä oli vuoden 2000 lopussa 659 979, mutta viime vuonna jo 1 032 429. He eivät kuitenkaan välttämättä ole uskonnottomia.

LUE LISÄÄ MAANANTAIN TURUN SANOMISTA