Uutiset

Iltalehden gallup: EU-vastaisuus ennallaan

Jos Euroopan unioniin liittymisestä äänestettäisiin nyt, vastustajat voittaisivat niukasti luvuin 46–43.
Jos Euroopan unioniin liittymisestä äänestettäisiin nyt, vastustajat voittaisivat niukasti luvuin 46–43.

Suomalaisten EU-vastaisuus ei ainakaan vielä ole lisääntynyt, vaikka useiden euromaiden velkaongelmat ja Kreikalle luvatut tukipaketit ovat herättäneet runsaasti huomiota. Iltalehden teettämässä mielipidetutkimuksessa kysyttiin, miten äänestäisit jos kansanäänestys Euroopan unioniin liittymisestä järjestettäisiin nyt.

Kyselyn perusteella EU:n vastustajat voittaisivat niukasti luvuin 46–43. Tulos on lähes sama kuin vastaavissa kyselyissä aiemminkin viime vuosina.

EU-jäsenyyttä kannattivat kyselyssä eniten johtajat, yrittäjät ja ylemmät toimihenkilöt. Vastustajien joukossa taas oli etenkin maanviljelijöitä, työntekijöitä ja työttömiä.

Perussuomalaisten kannattajista liki 80 prosenttia äänestäisi EU:hun liittymistä vastaan, kristillisdemokraattien kannattajista yli 70 prosenttia. Vihreiden äänestäjistä lähes 80 prosenttia kannattaa jäsenyyttä, kokoomuksen äänestäjistä lähes 70 prosenttia.

Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä. Kyselyyn vastasi 1 069 suomalaista. Se toteutettiin 19.–21. heinäkuuta puhelinhaastatteluin ja internetissä.

TS–STT