Uutiset

Vasemmistoliiton Kyllönen: Verotukiin tulossa leikkauksia

Vasemmistoliiton kansanedustajan Merja Kyllösen mukaan verotukiin on tulossa leikkauksia uuden hallituksen ohjelmassa. Verotukia ovat muun muassa verovähennykset, kuten asuntolainojen korkovähennysoikeus.

Kyllönen istuu puolueensa edustajana hallitusneuvottelujen taloustyöryhmässä. Hänen mukaansa leikkauksista vallitsee ryhmässä laaja yksimielisyys. Mittaluokista tai tarkemmista leikkauskohteista Kyllönen ei kuitenkaan kertonut.

Kyllösen mukaan taloustyöryhmässä on edistytty hyvin ja on todennäköistä, että sopu hallitusohjelman talousraamista löytyy huomenna.

– Nyt näyttää positiivisemmalta kuin aikoihin, Kyllönen sanoi poistuessaan talousryhmän kokouksesta.

Suurin kiistanaihe on koskenut sitä, miten paljon talouden tasapainottamisessa painotetaan leikkauksia ja minkä verran verotulojen kasvattamista. Tänään on keskusteltu muun muassa arvonlisäveron korotuksesta.

Talousryhmä on lopettanut työnsä tältä päivältä, ja se kokoontuu jälleen huomisaamuna kello 10. Ryhmän puheenjohtaja Kimmo Sasi käy tiettävästi vielä illan aikana kahdenkeskisiä neuvotteluja SDP:n pääneuvottelijan Eero Heinäluoman kanssa.

TS–STT