Uutiset

Hallitusneuvottelut jatkuivat iltamyöhään

Hallitusohjelman talousraameista haettiin sopua iltamyöhään. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vahvisti Säätytalosta poistuessaan, että neuvottelujen taloustyöryhmä kokoontuu vielä myöhään tiistaina. Illan mittaan kokoomuksen ja SDP:n talousneuvottelijat Kimmo Sasi ja Eero Heinäluoma ovat neuvotelleet myös kahden kesken.

Urpilainen ei lähtenyt ennakoimaan, saadaanko talousasioista sopu jo huomenna. Puolueilla on hänen mukaansa vielä melko paljon näkemyseroja ja kaikki riippuu siitä, mitä yöllä saadaan aikaan.

Hallitusneuvottelujen vetäjä Jyrki Katainen (kok) on haluton kommentoimaan sitä, että osa puolueista on torjunut ehdotuksen tulevan hallitusohjelman talousraameista. Katainen korostaa kuitenkin, että nyt on meneillään vakava yritys ratkaista suurimmat talouteen liittyvät kysymykset. Kataisen mukaan yhteinen tavoite on tehdä hyvä paperi.

Neuvottelujen talousryhmää vetävä Kimmo Sasi (kok) toi aamulla ehdotuksensa talousraameista. Sdp, vasemmistoliitto ja vihreät haluavat muutoksia siihen.

Kataisen mukaan Sasin esityksessä on evästyksiä keskusteluista, joita tämä on käynyt eri puolueiden neuvottelijoiden kanssa.

Hallitusneuvotteluihin tuotu pohjaesitys hallitusohjelman talousraameista ei kelpaa useammallekaan puolueelle. Eri puolueiden näkemykset ovat aika kaukana toisistaan. Hallitusneuvottelujen talousryhmä arvioi päivällä puheenjohtajansa, kokoomuksen Kimmo Sasin esitystä.