Uutiset

Työttömyys alenee yhä hitaasti Varsinais-Suomessa

Turussa työttömyystilanteeseen vaikuttaa esimerkiksi telakka, jolla ei ole suuria tilauksia näköpiirissään. TS/arkisto
Turussa työttömyystilanteeseen vaikuttaa esimerkiksi telakka, jolla ei ole suuria tilauksia näköpiirissään. TS/arkisto

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa oli huhtikuun lopussa 20 600 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä väheni 900 henkilöllä.

Viime vuoden huhtikuusta määrä väheni 1 400 henkilöllä eli 6,3 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä väheni 9,4 prosentilla.

Huhtikuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa lähes edellisen vuoden tasolla 8,6 prosentissa.

Työttömien määrä väheni viime vuodesta koko maassa. Varsinais-Suomessa alenemistahti oli Satakunnan jälkeen hitainta lähinnä Turun seudun vaikean tilanteen johdosta.

Nuorten työttömyys vähenee, mutta pitkäaikaistyöttömyyden kasvu jatkuu kovana koko maassa ja Varsinais-Suomessa tämä kasvu on ollut pitkään maan nopeinta.

Tilastokeskuksen mukaan huhtikuun työttömyysaste oli koko maassa 8,2 prosenttia, kun vuosi sitten se oli 9,3 prosenttia.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista parani huhtikuussa 68,2 prosenttiin, mikä oli 1,3 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin.

Työttömiä oli huhtikuussa 220 000 eli 28 000 vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Työttömiä miehiä oli 134 000 ja naisia 86 000.