Talous

Turun Kaapelitelevisio Telia-Soneralle

Turun Kaapelitelevisiolla on 80 000 asiakasta Turun seudulla.
Turun Kaapelitelevisiolla on 80 000 asiakasta Turun seudulla.

Telia-Sonera ostaa Turun Kaapelitelevision enemmistön yhtiön pääomistajilta, Turun Sanomia kustantavalta TS-Yhtymältä ja Åbo Underrättelseriä kustantavalta Förlags AB Sydvästkustenilta sekä Turun kaupungilta. Kaupassa Telia-Soneralle siirtyy noin 92 prosenttia Turun Kaapelitelevision osakkeista. Lopuista osakkeista se tekee lunastustarjouksen.

Osakekaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia. Työntekijät jatkavat normaalisti Turun Kaapelitelevision palveluksessa. Myös Turun Kaapelitelevision palvelut jatkuvat normaalisti. Esimerkiksi Turun Sanomien Turku TV:n ohjelmat jatkuvat vanhaan malliin.

Kaupan myötä Telia-Sonera rakentaa Turusta televisioliiketoimintansa keskuspaikan. Kaupan ansiosta Sonera nousee Suomen toiseksi suurimmaksi kaapelitelevisio- ja IPTV-toimijaksi. Yhtiöllä on televisioasiakkaita noin 320 000.

Turun Kaapelitelevisiolla on 80 000 asiakasta Turun seudulla. Telia-Soneralla on puolestaan nopeat laajakaistayhteydet mahdollistavat valokuituyhteydet valmiina jo 38 000 turkulaiseen kotitalouteen.

Turun Kaapelitelevision liikevaihto on noin seitsemän miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee 20 henkilöä.

Luitko jo nämä?