Eduskuntavaalit

Lauri Heikkilä ei käy kansankiihottajasta

Lauri Heikkilällä ei ole suurta tukiryhmää eikä mahtavaa vaalibudjettia. Jalkatyötä toreilla mies lupaa tehdä sitäkin enemmän.
Lauri Heikkilällä ei ole suurta tukiryhmää eikä mahtavaa vaalibudjettia. Jalkatyötä toreilla mies lupaa tehdä sitäkin enemmän.

MarttilalainenLauri Heikkilä, 53, on perusteellisen perussuomalainen. Mies on johtanut puolueen Varsinais-Suomen piiriä alusta asti ja on Timo Soinin ohella ainoana istunut puoluehallituksessa koko puolueen historian ajan.

Taustatkin ovat kunnossa. Heikkilä on aito pientalonpoika: vastuuta pientilan töistä oli otettava jo teinipoikana, kun sotainvalidi-isä ei enää jaksanut.

Saman teeman modernimpi versio on 56 ketjutettua työsopimusta, 22 vuotta pätkätöitä yliopistolla ennen vakinaistamista kolme vuotta sitten.

Puolijohdetekniikasta tohtoriksi väitelleen miehen aiemmat ehdokkuudet ovat silti päättyneet tylysti. Osaamista ja kokemusta painottavassa Heikkilässä ei ole kansankiihottajan vikaa, eikä äänien kalasteluun ole isoja rahoja.

– Nyt koko puolueen tilanne on kuitenkin toinen kuin aiemmissa vaaleissa. Gallup-lukujen mukaan Varsinais-Suomestakin voisi mennä kaksi läpi, Heikkilä pohtii.

Hänen mukaansa Varsinais-Suomessa puolueen erityisten vaalivaikeuksien takana ovat olleet tiedotusvälineiden suhtautuminen ja Smp:sta maakuntaan jääneet huonot muistot.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Heikkilä kantaa huolta maakunnan työttömyydestä.

– Telakka on päätetty pelastaa, mutta onko mietitty, että siellä tekevät töitä väärät työntekijät, ulkomaalaiset alihankkijat, joita ei kannattaisi tukea.

Heikkilä haluaisikin rukata kilpailutussääntöjä niin, että kokonaistaloudellisuus ratkaisisi.

– Ja siinä voisi suomalaisyrityksen hinta olla puolitoistakertainen, kun työntekijät maksaisivat veronsa tänne. Nämä ovat kuntien ja kaupunkien kannalta isoja asioita. Esitimme tätä maakuntavaltuustossa, mutta maakuntahallitus ei sille lämmennyt.

Työllisyyteen liittyvät myös Heikkilän kannat eläkeikään ja ulkomaiseen työvoimaan.

– Eläkeikää ei pidä nostaa ennen kun kaikki terveet nuoret ovat töissä, eikä ulkomaista työvoimaa pidä ottaa tänne ennen kun oma väki on työllistetty.

Vehreitä maalaispoikia

– Euro. Asiaan voi palata kun eurosta saa tarpeeksi markkoja.

Tehomaatalous vai luomuviljely?

– Perheviljelmäpohjalta.

Millä sloganilla taivuttelisit vihertävän turkulaistytön äänestäjäksesi?

– Tule sinäkin Perustiimiin – Tule tutustumaan vihreään maaseutuun ja vehreisiin maalaispoikiin!

ULLA MATTSSON

Sarjassa haastatellaan varsinaissuomalaisia kansanedustajaehdokkaita