Uutiset

Uuden-Seelannin suomalaiset tiettävästi kunnossa

Suomen ulkoministeriön mukaan liki kaikki Uudessa-Seelannissa olevat suomalaiset on tavoitettu. Kellään ei ole hätää. Ulkoministeriön mukaan maassa on noin 90 suomalaista.

Ulkoministeriöstä muistutettiin kuitenkin, että maassa saattaa olla esimerkiksi matkailijoita, jotka eivät ole tehneet ulkoministeriölle matkustusilmoitusta, joten heidän liikkeistään ei ole tietoa.

Uudessa-Seelannissa sattuneessa maanjäristyksessä on kuollut ainakin 65 ihmistä. Uhriluvun pelätään edelleen nousevan, koska useita ihmisiä on kateissa.

Viranomaiset ovat julistaneet hätätilan järistyksen pahoin runtelemaan Christchurchin kaupunkiin. Voimakkuudeltaan 6,3 magnitudin järistys iski kaupunkiin varhain aamuyöllä Suomen aikaa.

Viranomaiset arvioivat, että rakennuksissa on edelleen loukussa jopa 200 ihmistä. Pelastustöitä ovat vaikeuttaneet useat jälkijäristykset. Christchurchissa on myös syttynyt useita tulipaloja ja teitä on romahtanut.

– Tämä on hirvittävä tragedia Christchurchille ja Uudelle-Seelannille. Tämä saattaa olla maamme historian synkin päivä, sanoi pääministeri John Key.