Uutiset

Sadat Egyptin-loman varanneet jäivät ilman hiihtolomamatkaa

Sadat suomalaiset ovat jääneet ilman hiihtolomamatkaa Egyptin loman peruunnuttua levottomuuksien takia. – Aika moni on saanut matkansa vaihdettua, mutta valitettavasti vain muutamat tälle hiihtolomaviikolle. Moni on siirtänyt matkansa myöhemmäksi keväälle tai jopa kesälle, kertoo Tjäreborgin myyntijohtaja Peter Kåla.

Tjäreborgilla ilman hiihtolomamatkaa on jäänyt kolmisensataa suomalaista, ja Lomamatkoilta useampi kymmenen. Finnmatkoilla muutama sata asiakasta ei ole löytänyt itselleen mieluista korvaavaa matkaa.

– Meillä oli kuusi viikkolentoa Egyptiin. Olemme pystyneet löytämään viisi lentoa korvaamaan, mutta toinen kysymys on se, ovatko korvaavat kohteet olleet houkuttelevia Egyptin-matkan varanneille, kertoo Finnmatkojen toimitusjohtaja Peik Martin.

Myös Kaleva Travelista kerrotaan, että tilalle on pystytty aina tarjoamaan jotain, mutta aina kohde ei ole ollut asiakkaalle sopiva. Aurinkomatkoilta arvioidaan, että yli 90 prosenttia on kelpuuttanut korvaavan matkan.

Korvaavia matkoja on järjestetty etenkin Kanariansaarille, Madeiralle ja Dubaihin, mutta myös eksoottisempiin kohteisiin, kuten Gambiaan.