Paikalliset

Mies nöyryytti toista raahaamalla tätä kaulapannasta

Viime vuoden huhtikuussa Loimaalla tapahtunut miehen pahoinpitely ja vetäminen samalla kaulapannasta pitkin pihaa loukkasi Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan uhrin ihmisarvoa ja aiheutti hänelle erityistä nöyryytystä. Tekoon syyllistynyt 35-vuotias kalantilaismies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Uhrille maksettavia vahingonkorvauksia kertyi 5 000 euroa, josta 1 800 oli tämän oikeudenkäyntikuluja. Kärsimyksestä määrättiin 1 000 euron korvaus, kivusta, särystä ja kosmeettisesta haitasta 750 ja mielenterveyden häiriöstä 750 euroa. Kosmeettinen haitta arvioitiin 300 euroksi.

Uhrin asuntoon saapunut kalantilaismies löi nyrkillä useasti asianomistajaa päähän ja kytki tämän kaulapantaan niin, että mies hädin tuskin sai henkeä, mutta onnistui työntämään pari sormea pannan ja kaulan väliin. Vastaaja raahasi uhrin pihalle, missä potki lukuisia kertoja uhria päähän ja vartaloon, vetäen tätä etu- ja sisäpihan välillä useita kertoja. Uhri ei kertomansa mukaan päässyt kertaakaan seisoma-asentoon, mutta vastaajan mukaan mies käveli itse pihalle ja vähän kaatuili, mutta vastaaja nosti hänet aina pystyyn. Käräjäoikeuden mukaan vammat ja jäljet kuitenkin osoittivat, että uhria oli vedetty ja raahattu. Häntä oli myös lyöty flex-kelahihnalla päähän.

Uhri sai lukuisia mustelmia ja ruhjeita ja joutui pelkojensa takia turvautumaan psykiatrin apuun.

Vastaaja sanoi suuttuneensa asianomistajan kohdeltua koiraa talutusretkillä huonosti ja koska uhri liittyi hänen entistä avovaimoaan koskeviin huhuihin.