Talous

Nokian vähennysten määrä selviää vasta lähikuukausina

Matkapuhelinvalmistaja Nokian uuden strategian henkilöstövaikutukset ovat yhä auki. Toimitusjohtaja Stephen Elopin mukaan irtisanomiset ja muut vaikutukset selviävät lähikuukausina.

Avoin tilanne johtuu Elopin mukaan siitä, että Nokian muutoksista halutaan keskustella avoimesti henkilöstön kanssa. Elop ennakoi taloustoimittajien yhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä, että uudella strategialla on merkittäviä vaikutuksia yhtiön työntekijöihin Suomessa ja muualla.

Yhtiöllä ei Elopin mukaan ole valmiita suunnitelmia toimipaikkojen sulkemisista. Hänen mukaansa Suomi on edelleen alan keskuspaikkoja teknologian kehittämisessä.

Nokia on toimitusjohtajansa mukaan tehnyt yksityiskohtaisia selvityksiä varmistaakseen, että yhteistyö Microsoftin kanssa toimii.

– Julkisuudessa ei vielä ole kerrottu sitä, mutta Microsoft on jo tehnyt työtä, joka mahdollistaa Windows Phonen tuotteistamisen nopeasti alimpiin hintaluokkiin asti.Elop kertoi myyneensä kaikki Microsoft-osakkeensa. Samalla hän osti Nokian osakkeita miljoonalla eurolla vapauduttuaan sisäpiirirajoituksista. Elop hankki 150 000 osaketta.