Uutiset

YK:n pääsihteeri hyvin huolestunut Bahrainin väkivallasta

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon sanoo olevansa hyvin huolestunut Bahrainin tilanteesta. Hän vetoaa osapuoliin, jotta ne eivät käyttäisi väkivaltaa.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton on seurannut Bahrainin tapahtumia huolestuneena. Clinton on soittanut bahrainilaiselle virkaveljelleen ja vedonnut pidättyväisyyden puolesta.

Persianlahdella sijaitsevassa Bahrainissa ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa, kun poliisi ajoi mielenosoittajat yöllä pois pääkaupungin keskusaukiolta.

Silminnäkijöiden mukaan poliisit käyttivät kyynelkaasua ja kumiluoteja mielenosoittajia vastaan. Sadat ihmiset olivat majoittuneet aukiolle teltoissa.

Aukion tyhjennyksen jälkeen kymmeniä armeijan panssarivaunuja ja panssaroituja ajoneuvoja on nähty pääkaupungin Manaman kaduilla. Tankit ovat matkalla kohti mielenosoittajien hallussa ollutta aukiota.

Tuhannet ihmiset ovat lähteneet tällä viikolla kaduille Bahrainissa. Valtaosa mielenosoittajista on shiiamuslimeja, jotka syyttävät sunnalaista hallitsijasukua syrjinnästä.