Talous

Ollila Ylelle: Nokialla on riittänyt kosijoita

Nokian yhteistyökumppaniksi oli tarjolla useita kiinnostavia vaihtoehtoja, kertoi hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila keskiviikkona Ylen A-Plus-ohjelmassa. Hänen mukaansa Nokia mietti useita vaihtoehtoja, kuten Googlea, ennen kuin päätyi Microsoftiin.

– Kyllä näitä kosijoita oli muitakin. Tämä oli erittäin hyvä tilanne Nokian kannalta, koska kiinnostavia yhteistyökumppaneita oli oven takana kolkuttelemassa viimeisen kuuden kuukauden aikana. Me olimme se, joka pääsi katsomaan, mistä me saamme hyvän sopimuksen, Ollila sanoi.

Nokian Symbian-käyttöjärjestelmä on jäänyt alakynteen Googlen Androidiin ja Appleen verrattuna. Sen vuoksi Nokia ottaa käyttöön Microsoftin Windows Phonen yhtiön älypuhelinten käyttöjärjestelmänä.

Ollilan mukaan keskusteluja henkilöstövähennysten suuruudesta ei ole aloitettu. Niiden täsmentymiseen voi mennä vielä viikkoja tai kuukausia.

Ollila painotti, että tarkoitus on turvata yhtiön kilpailukyky pitkällä aikavälillä.

– Uskoimme, että Symbian ja Meego tarjoaisivat pitkän ajan kilpailukyvyn. Nyt on käynyt ilmi, että näin ei ole asian laita, hän sanoi.