Uutiset

Egyptin armeija vakuutti haluaan luopua vallasta

Egyptin armeija vakuuttaa, ettei sillä ole aikeita pysyä vallassa pitkään presidentti Hosni Mubarakin eron jälkeen. Armeija sanoi toivovansa, että valta saadaan siirrettyä siviilihallinnolle kuuden kuukauden sisällä. Tällöin maalla on tarkoitus olla myös vapailla vaaleilla valittu presidentti.

Uutistoimisto Menan välittämässä lausunnossa ilmoitettiin myös, että vallan ottanut sotilasneuvosto on muodostanut komitean muuttamaan maan perustuslakia.

Armeija hajotti viikonloppuna parlamentin ja kumosi perustuslain. Perustuslakiin tulevista muutoksista on määrä järjestää myöhemmin kansanäänestys.

Egyptin Muslimiveljeskunta sanoo järjestäytyvänsä poliittiseksi puolueeksi, kunhan uskonnollisia puolueita koskeva kielto on kumottu. Järjestö on ilmoittanut, ettei se aseta omaa ehdokasta preseidentinvaaleihin eikä pyri saamaan hallitsevaa asemaa parlamenttiin.

Presidentti Mubarakin terveydentilasta liikkuu ristiriitaista tietoa. Saudiarabialaisen lehden mukaan Mubarakin terveydentila heikkenee eikä hän halua matkustaa Saksaan sairaalahoitoon. Hänen sappirakkonsa leikattiin Saksassa viime vuonna.