Uutiset

Brinkkalan talo tyhjenemässä kulttuurista ensi vuonna

Turun Taidelainaamo toimii Brinkkalan talon ensimmäisessä kerroksesta. Projektityöntekijä Anita Paljakka (vas.) toivoo, että lainaamo pysyisi jatkossakin Vanhan Suurtorin liepeillä.
Turun Taidelainaamo toimii Brinkkalan talon ensimmäisessä kerroksesta. Projektityöntekijä Anita Paljakka (vas.) toivoo, että lainaamo pysyisi jatkossakin Vanhan Suurtorin liepeillä.

Turun kaupungin kulttuuritoimi suunnittelee irtisanovansa Brinkkalan talon vuokrasopimuksen. Rakennusta hallinnoi kulttuuritoimen alainen Museokeskus, jonka mukaan rakennuksen vuokrakustannukset ovat liian suuret.

– Rakennusten käyttökustannukset vievät suuren osan budjetistamme ja meidän muu toimintamme kuten näyttelyt kärsivät tilanteesta. Tätä vuotta lukuunottamatta meillä on ollut vaikeuksia pysyä talousarviossa, Museokeskuksen vt. museotoimenjohtaja Olli Immonen kertoo.

Alustavan suunnitelman mukaan Museokeskus siirtyisi Brinkkalan talosta Vanhalle Raatihuoneelle. Samalla mukana siirrettäisiin galleriatilat ja taidelainaamo. Yksi näyttelytiloista jouduttaisiin kuitenkin lopettamaan.

Brinkkalassa toimiva Kirjakahvila on suunnitelman ulkopuolella, sillä se on suorassa vuokralaissuhteessa Tilaliikelaitokseen.

Kulttuuritoimi on perustamassa työryhmän pohtimaan vuokraamiensa Vanhan Suurtorin rakennusten eli Brinkkalan talon, Vanhan Raatihuoneen ja Hämeenkatu 15:n tulevaisuutta.

Kulttuuritoimi maksaa Brinkkalan talosta tänä vuonna vuokraa 256 000 euroa. Rakennuksen noin 1 700 neliöstä suuri osa on edelleen vuokrattavia juhla- ja kokoustiloja. Näiden vuokraustilanne ei ole ollut riittävä.

Rakennuksen omistavan Turun kaupungin tilaliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Martti Kuitunen kertoo, että Brinkkalan kokoiseen rakennukseen on vaikea etsiä sopivaa vuokralaista. Hänen mukaansa rakennuksen mahdollista myyntiä ei voida poissulkea.

LUE LISÄÄ KESKIVIIKON TURUN SANOMISTA

Luitko jo nämä?