Uutiset

Ugissa tehty Boxster jyrää yhä Saksan katsastustilastoissa

Uudessakaupungissa koottu Porsche Boxster on sijoittunut testin jaetulle ykkössijalle 4-5-vuotiaiden sarjassa
Uudessakaupungissa koottu Porsche Boxster on sijoittunut testin jaetulle ykkössijalle 4-5-vuotiaiden sarjassa

Saksalaisen Auto Bild -lehden jokavuotinen katsastusraportti on taas imartelevaa luettavaa Uudenkaupungin autotehtaalle. Suomessa koottu Porsche Boxster on sijoittunut testin jaetulle ykkössijalle 4-5-vuotiaiden sarjassa ja toiseksi parhaaksi ikäryhmissä 6-7-vuotiaat, 8-9-vuotiaat ja 10-11-vuotiaat.

Tulokset perustuvat Saksan turvallisuusalan yhdistyksen Technischer Überwachungsvereinin eli TÜV:n vikatilastoihin. Mukana oli tänä vuonna 7,3 miljoonaa tarkastettua autoa. Uusimmassa eli 2-3-vuotiaiden ryhmässä Boxsteria ei näy. Tuotantoa on siirretty Uudestakaupungista uudelleen Saksaan.

Boxsterin valmistus alkoi vuonna 1996, ja uudistettu malli esiteltiin vuonna 2005. Alkuvuosina mallia kasattiin Saksassa Stuttgartissa. Uudessakaupungissa tuotantolinja on puskenut maailmalle noin 200 000 Boxsteria ja Caymania vuodesta 1997 asti. Vuosi sitten Porsche julkisti siirtävänsä Boxsterin tuotannon takaisin omalle tehtaalleen Zuffenhauseniin. Caymaneja maailman markkinoille laivataan Suomesta vielä ensi vuoden alkupuolella, jonka jälkeen Porschen yhteistyö Valmet-Automotiven kanssa jatkuu osakokoonpanojen muodossa.