Uutiset

Jäätävä sade sekoitti Moskovan liikenteen

Moskovalaisilla oli sunnuntaina vaikeuksia pysyä pystyssä kaupungin jäisillä kaduilla.
Moskovalaisilla oli sunnuntaina vaikeuksia pysyä pystyssä kaupungin jäisillä kaduilla.

Moskova muuttui tänään valtavaksi ja vaaralliseksi luistinradaksi jäätävän sateen ja raekuurojen vuoksi. Viranomaiset pyysivät kaupunkilaisia jopa pysyttelemään kotona, jotta onnettomuuksilta vältyttäisiin.

Aamulla alkanut sade jäädytti sekä kadut että sähkölinjat. Moskovassa ja lähialueilla sähköt olivat päivän aikana poikki lähes 200 000 ihmiseltä, ja kaupungin raide- ja johdinautoliikenne oli paikoin pysähdyksissä.

Moskovan suurimman lentokentän Domodedovon sähköt katkesivat aamukahdeksalta. Varavoiman turvin kentälle saapumassa olleet koneet saatiin turvallisesti alas, mutta paria tuntia myöhemmin kaikki lentoliikenne keskeytettiin.

Kentälle jäi jumiin noin 16 000 matkustajaa. Lentokentän edustajien mukaan seuraavat koneet saadaan matkaan aikaisintaan aamulla. Kaksi muuta lentokenttää, Sheremetjevo ja Vnukovo, pysyivät avoinna, mutta ne eivät kyenneet ottamaan vastaan Domodedovon liikennettä hankalien sääolojen vuoksi.

Moskovan sää on ollut viime päivät poikkeuksellisen leuto vuodenaikaan nähden. Meteorologien mukaan lumisateet jatkuvat Moskovan seudulla tiistaihin asti.