Paikalliset

Vanhus pelastui täpärästi liekeistä Laitilassa

Iäkäs naishenkilö pelastettiin täpärästi omakotitalon tulipalosta Laitilassa myöhään joulupäivänä. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 23.20 lauantai-iltana, että vanhan omakotitalon kuisti on tulessa. Paikalle saavuttuaan palomiehet pelastivat viime hetkellä iäkkään naisen olohuoneen ikkunasta.

Kissan herättämä vanhus oli jo yrittänyt itse pelastautua ulos liekehtivän kuistin kautta. Hän oli hengittänyt jonkin verran palokaasuja, polttanut hiuksiaan ja saanut ruhjeita. Nainen kuljetettiin Vakka-Suomen aluesairaalaan tarkkailuun.

1800- ja 1900-lukujen taitteessa rakennettu talo oli moneen kertaan saneerattu ja siksi päivystävän palomestarin mukaan myös hankala sammuttaa. Palo levisi 80-neliöisen rakennuksen ullakkoon ja kattorakenteisiin. Pelastuslaitos ahkeroi sammutustöiden parissa aamuviiteen saakka.

Syttymissyytä tutkitaan yhä, mutta todennäköisesti liekit karkasivat kuistilla poltetuista kynttilöistä, joilla nainen oli yrittänyt pitää kukkasia hengissä paukkuvassa pakkasessa.

Päivystävän palomestaria mukaillen: talo jäi pystyyn mutta kärsi erittäin pahat palo- ja vesivahingot. Talossa yksin asuneen naisen joulupäivän pelastus oli palovaroittimena toiminut kissa.