Uutiset

Euroopan liikennekaaos on helpottamassa

Liikennekaaos alkaa jo helpottaa myös Charles de Gaullen lentokentällä Pariisissa. Kentälle on tuotu muun muassa kenttävuoteita helpottamaan jumiin jääneiden matkustajien oloa.
Liikennekaaos alkaa jo helpottaa myös Charles de Gaullen lentokentällä Pariisissa. Kentälle on tuotu muun muassa kenttävuoteita helpottamaan jumiin jääneiden matkustajien oloa.

Pariisin lentoliikenne on palannut lähes normaaliksi. Eilen Charles de Gaullen kentällä peruttiin noin 400 lentoa pakkassään ja jäänestoaineen loppumisen vuoksi.

Sadat matkustajat joutuivat viettämään jouluyön terminaalissa kenttävuoteissa. Matkustajille annettiin kentällä ruokaa, ja joulupukki kävi jakamassa lahjoja lapsille. Kaikkiaan Charles de Gaullen ongelmat sotkivat noin 30 000 matkustajan joulusuunnitelmat.

Myös muualla Euroopassa lentoliikenteen ongelmien odotetaan helpottavan tänään. Eilen talvisää aiheutti runsaasti peruutuksia ja myöhästymisiä Ranskan lisäksi Saksan ja Belgian kentillä.

Brysselissä käytössä on edelleen vain yksi kiitorata. Lähtevissä lennoissa on myöhästymisiä ja peruutuksia, ja vain muutamia saapuvia lentoja voidaan ottaa vastaan.

Pakkassää ja runsas lumentulo ovat sotkeneet myös tie- ja raideliikennettä ympäri Eurooppaa sekä aiheuttaneet laajoja sähkökatkoja. Tänään talvisään on määrä helpottaa.

Etelä-Ruotsissa kaaos jatkuu

Eteläistä Ruotsia talvimyräkkä riepottelee edelleen. Rannikolla sekä Gotlannin ja Öölannin saarilla varoitetaan erittäin voimakkaasta tuulesta, joka kasaa lunta teille ja heikentää näkyvyyttä. Etelä-Ruotsissa on eilisen ja tämän päivän aikana sattunut lukuisia liikenneonnettomuuksia. Vakavilta turmilta on kuitenkin vältytty.

Viranomaiset kehottavat ihmisiä välttämään liikenteeseen lähtemistä. Runsaan lumentulon vuoksi vain suurimmat tiet pystytään pitämään auki.

Säärintama lumisateineen on liikkeessä pohjoiseen, ja pyryn etureunan ennustetaan yltävän Tukholmaan illalla.