Uutiset

Turkulaisnainen piti koiriaan ulosteiden sotkemassa asunnossa ilman vettä ja ruokaa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi turkulaisnaisen keskiviikkona pysyvään eläintenpitokieltoon ja sakkoihin viime kesänä sattuneesta eläinsuojelurikoksesta. Sakkorangaistuksen suuruus on naisen tuloilla 420 euroa.

Käräjäoikeus tuomitsi myös naisen hallusta takavarikoidut seitsemän koiraa valtiolle menetetyiksi. Käräjäoikeuden mukaan nainen ei ole kykenevä huolehtimaan koirien hyvinvoinnista.

Kaupungineläinlääkäri ja eläinsuojeluvaltuutettu tekivät naisen luokse elokuun lopussa eläinsuojelutarkastuksen. Tällöin naisen omistamista seitsemästä koirasta ja kahdesta hoidossa olleesta koirasta yhden todettiin olevan nälkiintynyt ja muiden aliravittuja. Lisäksi koirat olivat janoisia.

Todistajien mukaan naiselle on huomauteltu vuodesta 2008 alkaen useita kertoja, että koirilla täytyy aina olla vettä saatavilla. Tästä huolimatta koirilla ei ollut vettä eläinsuojelutarkastuksessa.

Naisen asunto oli ulosteista likainen, ja huoneilma oli tästä syystä erittäin huono. Kaikkien koirien takapää oli ulosteiden tahrima, ja kahden koiran turkki kauttaaltaan takussa. Kahdella koiralla oli silmätulehdus ja kuuden kynnet olivat hoitamattomat.

Nainen kiisti syytteet ja vaati koirien takavarikkoa kumottavaksi. Tuohtuneena esiintynyt ja syytteestä loukkaantunut nainen oli sitä mieltä, ettei kukaan suo koirilleen yhtä ylellisiä oltavia kuin hän.