Uutiset

Länsi-Turunmaan apulaiskaupunginjohtaja siirtyy Sipoon kunnanjohtajaksi

 Länsi-Turunmaan apulaiskaupunginjohtaja Mikael Grannas siirtyy Sipoon kunnanjohtajaksi ensi vuoden keväällä. TS/arkisto.
Länsi-Turunmaan apulaiskaupunginjohtaja Mikael Grannas siirtyy Sipoon kunnanjohtajaksi ensi vuoden keväällä. TS/arkisto.

Länsi-Turunmaan apulaiskaupunginjohtaja Mikael Grannas, 43, on valittu Sipoon kunnanjohtajaksi. Grannas jättää nykyiset tehtävänsä ensi helmikuussa. Länsi-Turunmaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan arvion mukaan Grannaksen tilalle tuskin tullaan valitsemaan uutta apulaiskaupunginjohtajaa.

– Saimme tiedon Grannaksen valinnasta maanantai-iltana, joten mitään virallisia keskustelua asiasta ei vielä ole käyty, puheenjohtaja Sandra Bergqvist toteaa.

– En kuitenkaan usko, että näin pienessä kaupungissa tarvitaan jatkossa apulaiskaupunginjohtajaa, nyt kun kuntaliitoksesta on selvitty. Todennäköisesti Grannaksen tehtävät tullaan jakamaan muulle henkilökunnalle.

Grannas aloittaa Sipoossa maaliskuun alussa virkaatekevänä ja siirtyy virallisesti kunnan johtoon kesäkuun alussa.

– Sipoon kunnanjohtajan pesti on seitsemänvuotinen, mikä sopii minulle mainiosti, Grannas kertoo.

Houtskarin kunnanjohtajana ennen kuntaliitosta toiminut Grannas sanoo nauttineensa työstään sekä ennen että nyt Länsi-Turunmaan apulaiskaupunginjohtajana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Työni on vaatinut kuitenkin ylettömästi matkustelua. On ollut raskasta, kun työviikosta 3–4 päivää on täytynyt viettää mantereella, Houtskarissa asuva Grannas sanoo.

– Toisaalta myös tyttäreni on aloittamassa lukiota. Muutto on ollut joka tapauksessa suunnitelmissa, kun pendelöinti Houtskarin ja lukion välillä olisi ollut hankalaa.

Bergqvist pitää Grannaksen lähtöä haikeana, mutta sanoo sen sattuneen myös hyvään saumaan Länsi-Turunmaan kaupungin näkökulmasta tarkasteltuna.

– Apulaiskaupunginjohtaja oli välttämätön kuntaliitosvaiheessa. Mutta todennäköisesti virasta olisi joka tapauksessa luovuttu viiden vuoden siirtymäajan jälkeen, Bergqvist sanoo.

– Totta kai tämä tarkoittaa ison resurssin poistumista meiltä, Grannas oli pätevä monella tavalla. Mutta eteenpäin on katsottava ja nyt meillä on varmasti hyvä yhteistyökumppani Sipoossa.