Paikalliset

Ståhlhammar aloittaa meripuolustusalueen komentajana

Kommodori aloittaa Saaristomeren meripuolustusalueen komentajana 1. joulukuuta. TS/Veikko Wahlroos.
Kommodori aloittaa Saaristomeren meripuolustusalueen komentajana 1. joulukuuta. TS/Veikko Wahlroos.

Kommodori Timo Ståhlhammar aloittaa keskiviikkona Saaristomeren meripuolustusalueen komentajana. Komentajan vaihtoparaati pidettiin tiistaiaamuna Turun Pansion sotasatamassa.

Meripuolustusalueen suorituskyky kehittyy Ståhlhammarin mukaan lähivuosina, kun nykykalustoa peruskorjataan ja uutta kalustoa tulee.

– Valmistumassa oleva kolmen aluksen miinantorjuntalaivue edustaa puolustusvoimallisesti kokonaan uutta suorituskykyä, Ståhlhammar sanoi.

Kommodori Ståhlhammar korosti puheessaan, että meripuolustusalueen lähivuosien tärkeimpiä tavoitteita on perusyksiköiden toimintaedellytysten turvaaminen. Hän uskoo, että merivoimien tehtävät osana maanpuolustuksen kokonaisuutta säilyvät myös tulevaisuudessa.

Kommodori Ståhlhammar siirtyy tehtäväänsä pääesikunnan suunnitteluosastolta. Hän on työskennellyt myös erityistehtävissä pääesikunnan kansainvälisellä osastolla ja puolustusvoimien tiedustelukeskuksessa.

Saaristomeren meripuolustusalueen edellinen komentaja, kommodori Tapio Maijala on määrätty apulaissotilasedustajaksi Suomen Nato- ja EU-edustustoon Brysseliin ensi vuoden alusta.