Talous

iPad-tietokone myyntiin Suomessa tiistaina

Apple Manintosh Classic tietokone vuodelta 1990 näyttää massiiviselta uuden iPadin rinnalla. Kuva Lehtikuva/Arkisto.
Apple Manintosh Classic tietokone vuodelta 1990 näyttää massiiviselta uuden iPadin rinnalla. Kuva Lehtikuva/Arkisto.

Maailmalla mainetta niittänyt iPad-tietokone saapuu tiistaina erittäin todennäköisesti myyntiin myös Suomessa. Laitetta valmistava Apple tunnetaan tiukoista vaitiolovaatimuksistaan, eikä vahvistusta myynnin alkamiselle annettu tuotteita myyvien liikkeistä.

Lähes jokainen tuotteita myyvä liike kuitenkin avaa ovensa huomenna jo aamuseitsemältä. Lisäksi teleoperaattori Sonera tiedotti iltapäivällä aloittavansa tiistaina nimenomaan iPadille tarkoitettujen tiedonsiirtopalvelujen myynnin.

iPad-tietokoneella on jo kilpailijoita Suomen markkinoilla, kuten Samsungin vastaava laite Galaxy Tab. Perässä tulevat ainakin HP, Nokia ja miniläppäreistään tunnettu Asus.

Silti juuri iPadista on uutisoitu poikkeuksellisen laajasti. Sen on povattu muuttavan varsinkin digitaalisen median jakelu- ja käyttötottumuksia myös Suomessa.

Useat suomalaiset mediakonsernit ovat valmistelleet tai jo julkaisseet tuotteistaan iPadille sopivia versioita. Lukulaitteiden on usein toivottu tuovan toivoa ahdinkoon joutuneelle painetun median sektorille.