Uutiset

Sankka lumisade ajoi Ruotsin tieliikenteen sekasortoon

Eteläistä Ruotsia koetelleet ankarat lumisateet aiheuttivat melkoisen kaaoksen maanteillä viime yönä ja tänään päivällä. Kolareita on sattunut kymmenittäin, mutta pahoilta turmilta on vältytty, osin onnellakin.

Skånen Ystadissa linja-auto juuttui tasoristeyksessä keskelle raiteita, ja paikalle tulleen junan kuljettaja ehti jarruttaa viime tingassa. Maan itärannikolla Njutångerissa bussi joutui kolariin kuorma-auton ja kahden henkilöauton kanssa. Useita ihmisiä loukkaantui, mutta kenenkään vammat eivät olleet vakavia.

Paikoin Skånessa satoi lauantaiyönä puoli metriä lunta. Monilla teillä liikenne oli päivän mittaan täysin poikki onnettomuuksien ja lumeen juuttuneiden ajoneuvojen takia. Myös Tanskassa lumikuurot aiheuttivat runsaasti pulmia tien päällä.

Ruotsin suurin autoilijajärjestö Motormännen ehätti juuri torstaina vaatia hallitusta määräämään talvirengaspakon myös raskaille ajoneuvoille. Järjestön mielestä se lisäisi tieturvallisuutta ja vähentäisi ruuhkia, jotka syntyvät kun rekat ja bussit juuttuvat jäisiin mäkiin.