Uutiset

Vihreät haluaa uusia finanssijärjestelmän perin pohjin

Vihreiden puoluejohto haluaa finanssijärjestelmään perusteellisen muutoksen. Niin puolueen puheenjohtaja Anni Sinnemäki kuin eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistökin korostivat vihreiden valtuuskunnassa uudistuksen tärkeyttä. Vaaliasetelmista kumpikaan ei puhunut sanaakaan.

Työministeri Sinnemäen mielestä EU-maiden kasaamaa talouden pelastuspakettia kannattaa yrittää, vaikkei onnistuminen olekaan varmaa. Hän korosti, että akuutin kriisin ratkomisen ohella finanssijärjestelmän perinpohjainen uudistaminen on välttämätöntä. Hän esitti, että esimerkiksi rahoitusmarkkinaveron toteuttamisen aika on nyt.

Niinistö keskittyi puheessaan Euroopan talouskriisiin. Hänen mukaansa Euroopassa suunnitellut ratkaisut kriisin hallinnassa ovat epävarmoja, mutta Suomelle muutaman miljardin euron lainoitus on parempi vaihtoehto kuin nopea romahdus.

Niinistön mielestä on mahdollista, ettei Irlannin tilanne jää viimeiseksi tulipaloksi Euroopassa. Hänen mukaansa on mahdollista, että edessä on vielä paljon syvempiä ongelmia.