Uutiset

Kiviniemi hyökkäsi rajusti SDP:tä vastaan

Pääministeri Mari Kiviniemi kuunteli kajaanilaisia vieraillessaan keskustan puoluevaltuuston  syyskokouksen oheistapahtumassa Kajaanin Raatiohuoneentorilla lauantaina.
Pääministeri Mari Kiviniemi kuunteli kajaanilaisia vieraillessaan keskustan puoluevaltuuston syyskokouksen oheistapahtumassa Kajaanin Raatiohuoneentorilla lauantaina.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi hyökkäsi puoluevaltuustossa Kajaanissa pitämässään puheessa rajusti SDP:tä vastaan. Kiviniemen mukaan suomalaista vasemmistoa ei ole juuri köyhän asia kiinnostanut. Asia on Kiviniemen mukaan nyt todistettu Työväen sivistysliiton teettämällä tutkimuksella.

– Erityisesti SDP:n perusturvavastaisuus on näkynyt vuodesta 1985 lähtien. Myöntäkää, SDP – te ette ole perusturvapuolue. Teille saavutetut edut ovat tärkeämpiä kuin köyhimpien asia, hän ryöpytti.

SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson pahastui Kiviniemen perusturva-piikittelystä.

Guzenina-Richardsonin mukaan SDP on linjannut vaihtoehtobudjetissaan perusturvaan parannuksia, joista äänestetään eduskunnassa joulukuussa. Hän nosti esimerkeiksi työmarkkinatuen ja työttömien peruspäivärahan korottamisen ja sanoi tiedotteessaan seuraavansa mielenkiinnolla, miten pääministeri asiassa äänestää.

– Hallituksella on mahdollisuus tehdä parannuksia, jotka tuntuvat ihmisten arjessa. Pääministerin ei tarvitse tyytyä toivomaan, vaan hän voi tehdä. Toive ei ole teko. Esimerkiksi Kiviniemi on toivonut kunnallisen kotiavun paluuta. Missä ovat toimet ja rahat sen toteuttamiseksi? Guzenina-Richardson kysyy.

Kiviniemi lupasi puoluevaltuustossa, että puolue ei kajoa hallituksessa ollessaan perusturvaan ja perhetukiin.

Kiviniemi sanoi, että perusturvan ohella perheiden etuudet, lapsilisät, kodinhoidontuki ja vanhempainrahat pysyvät.

– Keskusta ei suostu niiden leikkaamiseen, pääministeri julisti.