Uutiset

Kerttulin lukion opiskelijat
syövät ehkä vanhainkodissa

Kerttulin koulusta tulee lukio vuonna 2012. Arkistokuvan kaltaisia alakoululaisia siellä ei enää silloin käy koulua.
Kerttulin koulusta tulee lukio vuonna 2012. Arkistokuvan kaltaisia alakoululaisia siellä ei enää silloin käy koulua.

Turku saa uuden lukion kesällä 2012, kun Aurajoen ja Kupittaan lukiot yhdistävä Kerttulin lukio aloittaa toimintansa Kaarinankadulla. Käytännössä toiminta tässä osoitteessa alkaa vasta vuoden kuluttua peruskorjauksen jälkeen. Uusista tiloista maksetaan myös uusi hinta: vuosivuokra lähes kaksinkertaistuu nykyisestä.

Lukiosta tulee opinahjo 550 oppilaalle. Toistaiseksi ei vielä ole tietoa, missä reilut puolet heistä ruokailee, sillä omaan koulurakennukseen kaikki eivät mahdu aterialle.

Suunnittelupäällikkö Tapio Alapaattikosken mukaan useampia ruokalavaihtoehtoja on selvitetty.

– Ruokailu voidaan järjestää ammatti-instituutin tiloihin Kellonsoittajankadulle. Yksi vaihtoehto on ruokailla Kerttulin vanhainkodissa lukion läheisyydessä. Ei ole myöskään poissuljettu, että ruokapalvelut haettaisiin ulkopuoliselta toimijalta. Lähellä on yliopiston ruokala. Ulkopuoliset palvelut pitää tietysti kilpailuttaa, Alapaattikoski selvittää.

Kerttulin lukion koulukiinteistöön mahtuu ruokailemaan 150–200 ruokailijaa.

Myös opiskelijaterveydenhoidon palvelut haetaan koulukiinteistön ulkopuolelta.

– Ne saadaan joko ammatti-instituutin puolelta tai sitten Kerttulin lukion opiskelijat ohjataan kaupungin työterveyshuoltoon Hämeenkatu 10:een.

Suunnittelupäällikkö Alapaattikoski huomauttaa, että laki edellyttää palvelut, ei sitä, että terveydenhoitopalvelut olisi saatava koulukiinteistöstä.

Aurajoen lukio on urheilulukio. Alapaattikosken mukaan urheilulukio ei sinänsä vaadi erityisiä liikuntatiloja itse kiinteistöltä, sillä lukio hakee urheilupisteensä keskustasta tai läheltä keskustaa.

LUE LISÄÄ LAUANTAIN TURUN SANOMISTA