Uutiset

Poliisi varoittaa asuntomurtomiehistä

Lomamatkan ajaksi kannattaa hoitaa joku keräämään eteisen lattialle kerääntyvät postipinot.  Kaikki asumattomuuden merkit saattavat toimia kutsuna asuntomurtoihin mieltyneelle rikolliselle. TS/arkisto.
Lomamatkan ajaksi kannattaa hoitaa joku keräämään eteisen lattialle kerääntyvät postipinot. Kaikki asumattomuuden merkit saattavat toimia kutsuna asuntomurtoihin mieltyneelle rikolliselle. TS/arkisto.

Poliisi haluaa varoittaa murtomiehistä ja muistuttaa, että ovien takalukitukset ja turvalukot kannattaa muistaa laittaa päälle. Asunto on syytä jättää mahdollisimman asutun näköiseksi. Pidemmistä poissa oloista kannattaa informoida naapuria ja pyytää että tämä pitää taloa ”silmällä”. Naapuriapua voidaan käyttää myös postilaatikon tyhjentämiseen.

Turussa on marraskuun puolen välin jälkeen murtauduttu neljään omakotitaloon ja yhteen rivitaloasuntoon.

Isoheikkilässä, Jäärämaankadulla sijaitsevasta omakotitalosta oli viime viikonlopun aikana viety vähäinen määrä irtainta omaisuutta. Tiistaina Kuninkojan tien omakotitalosta oli viety muun muassa koruja ja tietokone. Alkuviikosta yritys murtautua asumattomaan rivitaloon epäonnistui. Markulantiellä remontissa olevaan omakotitaloon yritettiin murtautua. Asunnon omistaja näki paikalta pakenevan kolme noin parikymppistä miestä. Keskiviikkona Vähäheikkilän Talomäenkadun omakotitaloon murtautuneet kolme miestä yllätettiin kesken puuhien talonväen toimesta. Viimeisimmän tapauksen tekijät olivat alle 30-vuotiaita, tummiin pukeutuneita ja pipopäisiä. Miehet olivat puhuneet ulkomaan kieltä, mahdollisesti jotain slaavilaista.

Kaikkiin asuntoihin oli murtauduttu vääntämällä ulko-oven lukitus väkisin auki.

Rikospaikalta yllätetyksi tulleen tekijän/tekijöiden kiinniottamista tulee välttää ja jättää se viranomaisten tehtäväksi. Koskaan ei voi tietää, ovatko tekijät aseistautuneita ja miten he reagoivat henkilöön, joka yrittää estää heidän pakonsa.