Uutiset

Taas uusi kiusaamisväite – Supo puolustaa ilmapiiriään

Jo toinen työntekijä syyttää Suojelupoliisin johtoa kiusaamisesta. Ylitarkastaja Matti Mikkola, 62, kertoi Suomen Kuvalehdessä joutuneensa kiusaamisen kohteeksi 16 vuoden ajan. Hänen mukaansa kiusattuja on muitakin.

– Kiusaamiseen ja syrjintään ovat syyllistyneet Seppo Nevalan kaudelta alkaen lähes kaikki Supon ylimmät esimiehet. Kohteina on ollut muun muassa hallintotoimistojen päälliköitä, ylitarkastajia ja osastosihteereitä, Mikkola sanoo lehdessä.

Nelosen uutiset kertoi aiemmin, että Supon kenttävalvontayksikön päällikkö Paavo Selin syyttää Supon johtoa mustamaalaamisesta ja kiusaamisesta.

Suojelupoliisin päällikön sijaisen, apulaispäällikkö Petri Knapen mukaan työilmapiiri on hyvä ja parantunut vuosien varrella. Tästä kertoo Supossa kahden vuoden välein tehtävä henkilöstöbarometri.

Supo sanoo pitävänsä tärkeänä, että vakavat kiusaamisväitteet selvitetään nopeasti.

– Suojelupoliisi antaa luonnollisesti oman selvityksensä asioita käsittelevälle viranomaisille, mutta ei voi osallistua yksittäisten työntekijöiden julkisuudessa käymään keskusteluun, Supon tiedotteessa sanotaan.