Uutiset

Kirkkotien Ekotorin paikalle suunnitellaan kerrostaloja

Tämä miljöö mullistuu, kun Kirkkotielle suunniteltua kaavaa aletaan toteuttaa. Merilän vanhaa pyörätehdasta esitetään purettavaksi.
Tämä miljöö mullistuu, kun Kirkkotielle suunniteltua kaavaa aletaan toteuttaa. Merilän vanhaa pyörätehdasta esitetään purettavaksi.

Ekotorin, Aurinkotehdas ry:n ja Emmauksen kirpputorin tyyssija, entinen Merilän polkupyörätehdas Turun Kirkkotiellä on jäämässä uusien kerrostalojen alle. Paikalle suunnitellaan nelikerroksisia asuin-, liike- ja toimistorakennuksia. Omistajan mukaan rakennus on ollut tiensä päässä jo pitkään. Turun museokeskus pitää sitä kuitenkin säilyttämisen väärtinä.

Turun asemakaavapäällikkö Timo Hintsanen tuo ensi tiistaina ympäristö- ja kaavoituslautakuntaan kolme Kirkkotietä koskevaa kaavaluonnosta. Luonnoksissa A ja C polkupyörätehdas purettaisiin, luonnoksessa B ei. Hintsanen esittää, että kaavoitusta jatketaan A-mallin pohjalta.

Helsinginkadun, Suntiontien, Kirkkotien, Vesimiehenkadun ja Hämeenrampin rajaama alue on jo pitkään ollut suunnittelun alla. Lautakunta ehti vuonna 2001 hyväksyä luonnoksen, jossa tehtaan päärakennus olisi suojeltu. Välillä alueen pohjoisosaan puuhattiin Circulus-yrityskeskusta.

Nyt poliitikoille tuodaan luonnoksia, joissa kaikissa Kirkkotien eteläpääty muutetaan tonttimaaksi ja terveysasemakäytössä olevan tontin eteläosa suojaviheralueeksi. Eroja on Kirkkotien ja Helsingin Valtatien välissä. A:ssa ja C:ssä asuinrakentamista tulisi 12 100 kerrosalaneliön ja toimistorakentamista 5 400 neliön verran. B:ssä asuintilaa olisi 18 600 neliötä, säilytettävää 2 000 neliötä ja toimistoja 5 400 neliötä.

LUE LISÄÄ PERJANTAIN TURUN SANOMISTA