Uutiset

Brändityöryhmä haluaa Suomesta rauhansovittelijan

Suomesta halutaan maailman konfliktien ratkaisija. Esikuvana toimii Nobelin rauhanpalkinnon saanut presidentti Martti Ahtisaari. Nobelin Compic/Mauri Ratilainen
Suomesta halutaan maailman konfliktien ratkaisija. Esikuvana toimii Nobelin rauhanpalkinnon saanut presidentti Martti Ahtisaari. Nobelin Compic/Mauri Ratilainen

Brändityöryhmä haluaa Suomesta kansainvälisten konfliktien ratkaisijan. Suomessa tulisi järjestää vuosittain Ahtisaari-päivät. Lisäksi olisi keskityttävä luomuun ja puhtaaseen veteen.

– Käytännöllinen ja suorasukainen tapamme lähestyä haasteita tarjoaa Suomelle erinomaisen mahdollisuuden kunnostautua esimerkiksi kansainvälisien konfliktien, vesipulan ja koulutukseen liittyvien ongelmien selvittämisessä, raportissa todetaan.

Ulkoministeri Alexander Stubbin vuonna 2008 asettaman maabrändivaltuuskunnan tehtävänä on ollut luoda Suomelle strategia, joka saa maailman kääntymään puoleemme entistä useammin ja tehokkaammin.

Valtuuskunnan raportti Tehtävä Suomelle julkistettiin tänään.

Toimivuus, luonto ja koulutus

Valtuuskunta antaa raportissaan yli sata konkreettista tehtävää. Osa tehtävistä on osoitettu viranomaisille, osa yrityksille ja organisaatioille ja osa tavallisille suomalaisille.

Valtuuskunta esittää esimerkiksi, että vähintään puolet Suomen maataloustuotannosta tulisi olla luomua vuoteen 2030 mennessä, että Suomen järvien vesi tulisi puhdistaa juomakelpoiseksi ja että Suomessa tulisi järjestää vuosittaiset, rauhansovitteluille omistetut Ahtisaari-päivät.

Kansalaisille suunnattuja tehtäviä on esillä www.tehtavasuomelle.fi-verkkopalvelussa.