Uutiset

Paperiliiton Ahonen pysyy hyllytettynä tammikuun loppuun

 Puheenjohtaja Jouko Ahosen asema on Paperiliiton valtuuston puntaroitavana tänään. TS/Timo Jerkku
Puheenjohtaja Jouko Ahosen asema on Paperiliiton valtuuston puntaroitavana tänään. TS/Timo Jerkku

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen pysyy hyllytettynä tehtävästään tammikuun loppuun. Liiton hallinto kokoontuu tuolloin käsittelemään hänen jatkoaan. Ahonen siirrettiin sivuun tehtävästä keskiviikkona.

Hyllytyksen syynä on kentän raivostuminen lausunnoista, joissa Ahonen on puolustanut eläkeyhtiöiden johtajien jättipalkkioita.

Ahosen voi sääntöjen mukaan erottaa vain neljän vuoden välein kokoontuva liittokokous. Käytännössä Ahonen voi kuitenkin joutua itse eroamaan, jos liittokokousten välillä ylintä päätösvaltaa käyttävä valtuusto toteaa, ettei hänellä enää ole luottamusta.

Imatralta kokoukseen saapunut Kari Miettinen totesi, että vähemmällä kohulla olisi selvitty, jos Ahonen ei olisi niin näyttävästi lähtenyt julkisuudessa puolustamaan eläkepomojen palkkioita.

– Keskustelu voi olla kyllä mielenkiintoista, mutta lopputulemasta ei ole toistaiseksi mitään tietoa. Eiköhän tämä tästä joka tapauksessa rauhoitu.

Tarkoituksena on nyt rauhoittaa tilanne ja ottaa ”puhallustauko”. Liitto vakuuttaa, että se pystyy toimimaan tällä järjestelyllä.

Puheenjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi Paperiliiton liittosihteeri Petri Vanhala.