Uutiset

Etelä-Korea lupaa puolustukseensa järeämpää otetta

Etelä-Korea vahvistaa puolustustaan Pohjois-Koreaa vastaan. Asevoimat vastaa pohjoisen mahdollisiin uusiin hyökkäyksiin nykyistä järeämmin.

Puolustusministeri Kim Tae Young erosi ja kantoi näin vastuun hitaasta vastauksesta Pohjois-Korean tykistöiskuun etelän tukikohtasaarelle.

Asevoimat arvioi, että Pohjois-Korealle aiheutui suurta vahinkoa etelän vastatessa tulitukseen. Neljä eteläkorealaista kuoli tulituksessa.

– Emme saa herpaannuttaa kriisivalmiuttamme mahdollisen uuden provokaation varalta. Samanlainen provokaatio voi tapahtua milloin tahansa, sanoi presidentti Lee Myung Bak hallituksen sisäpiirin istunnossa.

Pohjois-Korea puolestaan varoitti uusista iskuista, jos Etelä-Korea provosoi sitä sotilaallisella voimalla. Pohjois-Korea ei ole kertonut omista tappioistaan.

Pohjoiskorealaiset viestimet kertovat, että maan johtaja Kim Jong Il ja tämän seuraajana pidetty poika Kim Jong Un vierailivat pohjoiskorealaisessa rannikkotukikohdassa vain tunteja ennen tykistöiskua Yeonpyeongin saarelle.