Paikalliset

Turussa ja Kaarinassa vasta harkitaan kirjettä kirkosta eroaville

Helsingissä lähetetään tästä lähtien kirje kirkosta eronneille, Turussa ja Kaarinassa vasta pohditaan asiaa. TS/Jane Iltanen
Helsingissä lähetetään tästä lähtien kirje kirkosta eronneille, Turussa ja Kaarinassa vasta pohditaan asiaa. TS/Jane Iltanen

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä harkitsee kirjeen laatimista niille, jotka eroavat kirkosta.

– Tästä asiasta on puhuttu, ja mietitty yhtymälle yhtenäistä kirjettä, viestintäpäällikkö Paula Heino kertoo.

Helsingin seurakunnat ilmoittivat maanantaina lähettävänsä kirjeen kaikille lokakuun jälkeen kirkosta eronneille. Kirjeessä kiitetään seurakunnan jäsentä osallistumisesta kirkon tärkeisiin tehtäviin, kuten diakoniatyöhön. Samalla kysellään palautetta kirkon työstä ja siitä, minkä olisi pitänyt olla toisin, jotta kirjeen saanut olisi jatkanut jäsenyyttään.

Mahdollisen kirjeen sanamuoto pohdituttaa Turun seurakunnissa.

– Kirjeen sisältö on tärkeä, ettei se olisi syyllistävä, vaan lempeä ja kutsuva, pohtii Katariinanseurakunnan kirkkoherra Martti Hirvonen.

Osa seurakuntaväestä on myös sitä mieltä, että jos ihminen on päättänyt erota kirkosta, hänellä on siihen syynsä eikä kirkko voi asiaan vaikuttaa.

Helsingin seurakunnista eronneille lähtevän kirjeen allekirjoittavat Helsingin piispa Irja Askola sekä oman seurakunnan kirkkoherra.