Uutiset

Kävelysillan tyhjillään olo saattoi estää suuronnettomuuden

Laajasalossa sattuneessa onnettomuudessa yksi ihminen kuoli ja kaksi loukkaantui. Lehtikuva/Markku Ulander
Laajasalossa sattuneessa onnettomuudessa yksi ihminen kuoli ja kaksi loukkaantui. Lehtikuva/Markku Ulander

Kävelysillan tyhjillään olo saattoi estää suuronnettomuuden Helsingissä maanantai-iltapäivänä. Laajasalon kaupunginosassa sijaitseva silta romahti hetkessä, kun siltaa lähestyneen kuorma-auton nosturi osui siihen. Vastaan tulleen pakettiauton kuljettaja kuoli ja kaksi muuta ihmistä loukkaantui.

Kallioleikkausten väliin rakennetulla parikymmentä metriä pitkällä sillalla ei liikkunut ketään tapahtumahetkellä. Turmapaikan läheisyydessä asuva Minna Joensuu-Heikkilä kertoi STT:lle, että normaalisti siltaa käyttävät paljon etenkin lapset, sillä lähellä on urheilukenttä ja palloiluhalli.

– Onneksi sillalla ei ollut nyt ketään, Joensuu-Heikkilä sanoi. Hän tuli turmapaikalle muutamien kymmenien minuuttien kuluttua onnettomuudesta.

Alustavien tietojen mukaan kuorma-auto lähestyi siltaa hitaasti ja auto pysähtyi törmäyksen jälkeen miltei heti. Silta romahti hetkessä, ja teräsrakenteet murskasivat vastaan tulleen pakettiauton.

Pakettiauton kanssa samasta suunnasta ajanut tilataksi sai huomattavasti vähemmän vaurioita, mutta sen kuljettaja ja matkustaja vietiin tarkistettavaksi sairaalaan. Heidän vammansa eivät ole poliisin mukaan vakavia. Kuorma-auto ei jäänyt rikkomansa sillan alle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turman raivaustyöt jatkuivat tunteja.

Sillan kunto tarkistettu vuosittain

– Kyseessä saattoi olla vain huono tuuri, arvioi projektipäällikkö Eero Sihvonen Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.

Hänen mukaansa tuoreeltaan on vaikea sanoa, olisiko sillan pitänyt kestää törmäys. Sihvonen arvelee, että sillan on ajateltu olleen riittävän korkealla, jotta siihen ei törmättäisi.

Liikenneturvan mukaan nosturiturma on lajissaan harvinainen. Sillat ovat toisinaan vaurioituneet, kun kuorma-autojen nosturit tai puomit ovat osuneet niihin. Myös ylikorkeat kuormat ovat kolhineet siltarakenteita.

Helsingissä sattui tänä syksynä kaksi tapausta, joissa auton nosturi veti mukanaan maahan raitiovaunujen sähköjohtimet. Kukaan ei loukkaantunut, mutta liikenne puuroutui pahasti.