Uutiset

Lauri Ihalainen haastaa Soinin vaaleissa Uudellamaalla

SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen lähtee SDP:n kansanedustajaehdokkaaksi Uudellamaalla. Ikänsä ammattiyhdistysliikettä palvellut kirvesmies lähtee velvollisuudentunnosta värkkäämään esteitä Timo Soinin ja perussuomalaisten etenemiselle palkansaajakentällä.

Ihalainen korosti, että SDP on hänen silmissään ainoa oikea työväenpuolue. Mikään poliittinen liike ei hänen mielestään ole tehnyt Suomen historiassa niin paljon palkansaajien aseman parantamiseksi.

Edellisten eduskuntavaalien alla SAK pyrki innostamaan duunareita äänestämään kampanjalla, joka vedettiin pois tv:stä sen aiheuttaman suuttumuksen takia. Kampanjan arvioitiin heikentäneen vasemmiston suosiota.

– Ehkä nyt voisi tehdä fiksumman kampanjan kuin minun aikanani. Ehkä tämä ehdokkuutenikin liittyy siihen, voisiko palkansaajien luottamus vielä jatkua, Ihalainen sanoi.

Ihalaisen vaaliteemat liittyvät työelämäkysymyksiin ja eläkepolitiikkaan, mutta ennen kaikkea laajan kansallisen yhteisymmärryksen luomiseen talousongelmista selviämiseksi. Konsensuspoliitikoksi itseään kutsuva Ihalainen haluaa toimia sillanrakentajana.