Uutiset

Paimiossa puukottaneelle vankeutta ja lähes 16 000 euron vahingonkorvaukset

Paimiossa nuorempaa miestä hengenvaarallisesti puukottanut 41-vuotias mies on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen. Uhrille maksettavia vahingonkorvauksia vastaajan maksettavaksi kertyi lähes 16 000 euroa, josta 10 000 kivusta, särystä ja väliaikaisesta haitasta ja 5 000 henkisestä kärsimyksestä.

Vastaaja passitettiin vankilaan suoraan oikeudesta.

Paimiolaismies löi kerrostalon ulko-ovella nuorempaa miestä syyskuun lopulla puukolla kylkeen ilman erityistä riitaa. Isku lävisti rinta-ja vatsaontelot ja aiheutti maksan verenvuodon, uhrin joutuessa hengenvaaraan. Hän pelastui nopean leikkaushoidon ansiosta.

Lyöjää syytettiin tapon yrityksestä, mutta käräjäoikeus tuomitsi törkeästä pahoinpitelystä. Kaksi seuruetta kohtasi yöllä ovella ja näiden välillä oli pientä sanaharkkaa. Uhri ja lyöjä tunsivat toisensa kaukaisesti ennestään, mutta tilanteessa nuorempi ei tehnyt mitään. Vastaaja ei osannut sanoa syytä lyöntiinsä, mutta sanoi kokeneensa uhrin taholta uhkaa.