Uutiset

Poliisi epäilee: Tampereen palo sytytettiin sittenkin tahallaan

Päivän mittaan Tampereen keskusta oli kaaoksessa. Lehtikuva/Pekka Sakki
Päivän mittaan Tampereen keskusta oli kaaoksessa. Lehtikuva/Pekka Sakki
Tampereen kerrostalopaloa tutkitaan sittenkin rikoksena, kertoo Pirkanmaan poliisi. Poliisin teknisessä tutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että palo on aiheutettu tahallaan.

Palo sai alkunsa Hämeenkatu 10:n katutasossa sijaitsevasta Pizzeria Juliet -ravintolasta. Palossa kuoli kolme ihmistä ja viisi loukkaantui.

Menehtyneet ovat 26- ja 27 -vuotiaat miehet ja 25-vuotias nainen. Nainen ja 27-vuotias mies ovat talon asukkaita, nuorempi mies asui muualla Tampereella. Menehtyneet löydettiin rappukäytäviltä 1. kerroksen ja 4 - 5 kerroksen tasanteilta.

Poliisi pyytää erityisesti silminnäkijähavaintoja henkilöistä ja ajoneuvoista, jotka ovat liikkuneet palopaikan läheisyydessä ennen palon syttymistä ja palon syttymisen jälkeen.

Silminnäkijän mukaan palopaikan läheisyydestä on juosten poistunut kaksi tummaan vaatetukseen sonnustautunutta henkilöä, jotka ovat kulkeneet Aleksanterinkatua kääntyen Kyttälänkatua itään päin ja jatkaen matkaa Tuomiokirkonkatua Rongankadun suuntaan.

On mahdollista, että he liittyvät rikokseen.

Talon kahdessa alimmassa kerroksessa on kaikkiaan yhdeksän ravintolaa ja myös muita liikehuoneistoja. Neljä ylintä kerrosta ovat pääosin asuinkäytössä.

Johtavan palotarkastajan Pekka Mutikaisen mukaan palon alkupaikaksi epäillyssä ravintolassa tehtiin palotarkastus noin vuosi sitten, kun ravintola avattiin. Ravintolan omistajat ovat kuitenkin sen jälkeen vaihtuneet useita kertoja.

Kerrostalopalo saatiin sammutettua aamupäivällä.

Palosta evakuoitiin yhteensä 41 ihmistä. Heidät on viety turvaan Kalevan palloiluhalliin.