Uutiset

YK-järjestö tyytyväinen paavin kondomilausuntoon

YK:n aidsjärjestö Unaids on tyytyväinen paavin lieventyneestä kannasta kondomin käyttöön. Paavi Benedictus XVI sanoo ensi viikolla julkaistavassa kirjassa, että kondomin käyttö voi olla joissain tapauksissa sallittua hiv-tartunnan välttämiseksi.

Unaidsin johtaja Michel Sidibe sanoo, että Vatikaani on lausunnon myötä ottanut merkittävän ja myönteisen askeleen eteenpäin.

Sidiben mukaan paavi myöntää nyt, että vastuullisella seksuaalikäyttäytymisellä ja kondomin käytöllä estetään merkittävästi hiv-tartuntoja.

Paavi nostatti kansainvälisen arvosteluryöpyn, kun hän Afrikan-vierailullaan viime vuonna sanoi kondomien pahentavan aidstilannetta.

– Aids on tragedia, jota ei voiteta kondomeja jakamalla, mikä saattaa entisestään pahentaa ongelmaa, paavi sanoi tuolloin.

Paavin lausunto ei muuta katolisen kirkon opetusta ehkäisystä, sanoo Suomen Katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti.

Raskauden ehkäisyyn kondomia ei edelleenkään sallita.

Tervaportin mukaan kondomia voi käyttää esimerkiksi maksetussa seksissä. Se ehkäisisi tällöin sairauksia, vaikka ei olisikaan moraalisesti oikein.