Uutiset

SDP haluaa matalat kynnykset ja niiaavat kulkuneuvot

SDP houkuttelee kevään eduskuntavaaleissa vanhoja äänestäjiään takaisin sekä julistautumalla ainoaksi oikeaksi työn puolueeksi että uudella vanhuspoliittisella ohjelmalla.

Sosiaalidemokraatit menettivät viime vaaleissa satatuhatta äänestäjää ja eroa vuoden 1995 murskavoittovaaleihin kertyi liki 200 000 ääntä.

SDP:n puoluevaltuuston hyväksymällä Uuden työn manifestilla pyritään vetoamaan työssä oleviin äänestäjiin. Varsinkin SAK:laisen työväestön into lähteä äänestämään näyttäisi romahtaneen.

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Backman löysi ohjelmasta uuden version puolueen 1960-luvun puheenjohtajan Rafael Paasion sanonnasta, että SDP:ssä on "katto korkealla ja seinät leveällä".

– Nyt meillä on matalat kynnykset ja niiaavat kulkuneuvot, Backman veisteli ohjelman elinympäristöä koskevaa osaa lainaten.

Vaikka SDP onkin sitoutunut pitämään valtaan päästessään työeläkkeen alaikärajan 63 vuodessa, ei puolue halua sulkea ikääntyneitä täysin pois työmarkkinoilta. Vanhusohjelman mukaan ikäihmisten mahdollisuus osallistua palkkatyöhön on voimavara, jota tarvitaan kun ikäluokat pienenevät.