Uutiset

Turku avustaa vietnamilaista buddhayhteisöä 10 000 eurolla

Keskeneräinen buddhalaistemppeli vaurioitui pahoin tuhopoltossa syyskuun alussa. TS/Jane Iltanen
Keskeneräinen buddhalaistemppeli vaurioitui pahoin tuhopoltossa syyskuun alussa. TS/Jane Iltanen

Turku avustaa kaupungissa vaikuttavaa Suomen vietnamilaisten buddhayhteisöä 10 000 eurolla. Uskonnollisen yhteisön rakenteilla ollut temppeli paloi tuhopolton seurauksena syyskuussa. Kaupunginhallituksen jäsen Olli A. Manni (kok) teki syyskuussa aloitteen avustuksesta yhteisölle.

– Temppelihanke on valtava ponnistus pienelle buddhalaiselle seurakunnalle. He eivät ole saaneet juurikaan ulkopuolista apua. Olisi ehkä kohtuullista, että Turun kaupunki osoittaisi solidaarisuuttaan tässä tilanteessa, Manni kirjoitti aloitteessaan, jossa hän ehdotti, että avustus olisi vesijohdon pikainen vetäminen tontille.

Kaupunginhallituksen avustustoimikunta käsitteli asian ja päätyi puoltamaan 10 000 euron avustusta. Kansliapäällikkö on päättänyt myöntää avustuksen. Se maksetaan rahoista, jotka on tarkoitettu turkulaisten urheilu-, nuoriso-, kulttuuri- ja sosiaaliseurojen kiinteistöjen ja huoneistojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen.

Mannin ehdotus vesijohdosta ei ottanut tuulta. Vesiliikelaitos toteaa, että toiminta-alueen ulkopuolella palveluita tarjotaan kustannusvastaavasti niin, että kiinteistöt itse huolehtivat liittymisestä vesiliikelaitoksen runkoon. Temppelialue, joka sijaitsee Moisiossa, ei kuulu vesiliikelaitoksen toiminta-alueeseen. Näin ollen työtä ei voi tehdä liikelaitoksen asiakkailta perittävillä maksuilla.