Uutiset

Nettiuhkailu ei pysäytä rasisminvastaista kulkuetta

Turussa tänään lauantaina järjestettävän rasisminvastaisen kulkueen järjestäjät eivät ole hätkähtäneet nettiuhkailuista, joiden mukaan kulkuetta vastaan aiotaan hyökätä väkivaltaisestikin. Turkulainen Teea Jääske kertoo, että tiedot uhkauksista on viety poliisille, joka on ryhtynyt seuraamaan yhteisöpalvelu Facebookissa käytyä keskustelua. Poliisi on myös luvannut turvata kulkuetta, joka lähtee Turun tuomiokirkon luota lauantaina puoliltapäivin ja päättyy kauppatorille.

– Kulkue järjestetään nimenomaan sen takia, että Turussa on ollut viime aikoina levotonta ja rasistista väkivaltaa. Jos rasisminvastaista kulkuetta vastaan halutaan hyökätä näin väkivaltaisesti, sitä suurempi syy se on kulkue järjestää, Jääske toteaa.

Hän toivoo, että paikalle saapuu uhkailuista huolimatta osallistujia. Tavoitteena on vaikuttaa yhdessä kaupungin yleiseen ilmapiiriin, Jääske muistuttaa.

– Tuntuu, että jokainen ryhmä puhuu nykyään vain maahanmuuttokriittisyydestä, ei rasismista. Sanotaan, että pitäisi elää maassa maan tavalla. Mutta mielenkiintoista olisi tietää, että mikä on se maan tapa, jonka mukaan kaikkien pitäisi elää, Jääske kysyy.

Järjestäjät muistuttavat, että kulkue on suunnattu kaikenlaista rasismia vastaan, kohdistuipa se sitten ihmisen alkuperää, seksuaalisuuta tai ikää kohtaan. Jääske arveli vielä perjantai-iltana, ettei paikan päälle välttämättä tule niin paljoa vastustajia kuin nettiuhkailuissa on maalailtu.

– Jos ihan rehellinen olen, niin kuka järkevä ihminen ryhtyisi keskellä lauantaipäivää rähisemään torilla? Meidän tarkoituksena on olla rauhanomainen kulkue, eikä lietsoa ketään väkivaltaisuuksiin. Se kyllä yllätti, että ihmiset ovat täysin avoimesti omilla kuvillaan ja nimillään jättäneet nettiin viestejä, Jääske päivittelee.

Kulkueen saamista uhkauksista kertoi ensimmäisenä Yle Turku.