Uutiset

Kustavilaisnainen löydettiin mereen uponneesta autosta

Rajavartiolaitos löysi menehtyneen kustavilaisnaisen merestä torstaina alkuillasta. Kustavissa, Vuosnaisten kylän vanhan kalasataman laiturilla kulkenut ohikulkija oli huomannut viiden aikoihin, että laiturilta johtavat auton jäljet veteen. Koska muita jälkiä vastasataneessa lumessa ei näkynyt, hän päätteli auton ajaneen suoraan mereen ja hälytti paikalle poliisit.

Poliisin lisäksi paikalle saapuivat myös pelastuslaitos sekä rajavartiolaitoksen helikopteri ja uisko-alus. Komisario Pentti Koski Uudenkaupungin poliisista kertoo, että autoa jouduttiin etsimään jo pimenneessä illassa jonkin aikaa, mutta lopulta helikopteri havaitsi sen noin 40 metrin päästä rannasta. Helikopterin pintapelastaja sukelsi autoon, ja yksin autossa ollut 82-vuotias kustavilaisnainen saatiin rantaan.

Menehtyneen naisen hyväksi ei ollut enää mitään tehtävissä. Koski kertoo, ettei viranomaisilla ole ainakaan toistaiseksi tietoa siitä, kuinka kauan auto ehti olla merenpohjassa. Koska lumisade oli lakannut muutamia tunteja aiemmin, ja renkaiden jättämissä jäljissä oli vain ohut lumikerros, on auto todennäköisesti ollut meressä jo iltapäivästä saakka.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.