Uutiset

Poliisi selvitti kolarisumaa koko aamupäivän

Poliisilla piti kiirettä torstaiaamuna, kun lumi sotki autoilijoiden konseptit Varsinais-Suomessa. Aamulla alkanut lumisade vaikeutti tieoloja niin, että aamuseitsemän ja puoli yhden välisenä aikana poliisin tietoon tuli peräti 40 liikenneonnettomuutta.

Autoilijoiden onneksi kolarit olivat lähinnä tieltä suistumisia, peräänajoja ja risteyskolareita. Poliisin tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut onnettomuuksissa vakavasti.

– Kolareita oli ainakin se 40, mutta kaikki eivät tule poliisin tietoon. Kaikissa ei myöskään ehditty edes käydä, kun partiot olivat kiinni aikaisemmissa kolareissa, komisario Stephan Sundqvist kertaa päivän hässäkkää.

Yksityisautoilijoiden lisäksi myös Turun julkinen liikenne oli vaikeuksissa. Bussit myöhästelivät lumen vuoksi, ja melkein jokeen päätyneen luokkaretkeläisten bussin lisäksi myös ainakin kahden paikallislinja-auton peltiä ryttääntyi. Yhden perään ajettiin ja toinen oli mukana risteyskolarissa, Sundqvist kertoo.

Hän muistuttaa, että liukkaalla ajokelillä autoilijoiden kannattaisi ennakoida tilanteita, pitää kunnollinen turvaväli edellä ajavaan sekä ajaa itsekin tavallista rauhallisemmin. Kun olosuhteet huononevat, kuljettajan käyttäytymisenkin on muututtava, Sundqvist toteaa.

– Kun kerralla tulee paljon lunta, tulee myös kolareita. Se on tilastollinen fakta. Nyt satanut lumi oli monelle se ensilumi, mutta samanlainen piikki kolareissa tulee, jos lunta tulee kerralla paljon esimerkiksi maaliskuussa, Sundqvist tietää.