Uutiset

Parvekkeelta heitettyjen koirien kuntoutuskeräyksen varat jäädytettiin

Turun eläinsuojeluyhdistys on toistaiseksi jäädyttänyt helsinkiläisten irlanninsetterien Tessan ja Lolan kuntoutusta varten kerätyt varat. Keräykseen on osallistunut satoja ihmisiä, ja rahaa koirien kuntouttamiseen on lahjoitettu noin 15 000 euroa.

Aiemmin arvioitiin, että vakavasti vammautuneet irlanninsetterit jouduttaisiin lopettamaan, mutta koirien vointi koheni. Tällöin yhdistys perusti lahjoitustilin koirien eläinlääkärikulujen kattamiseksi.

Ikävä tapahtumasarja sai alkunsa perheriidasta aamuyöstä 27. lokakuuta. Tällöin helsinkiläismies heitti koirat kolmannen kerroksen parvekkeelta alas perheriidan. Samana yönä 21-vuotias mies pahoinpiteli myös puolisoaan, mutta nainen selvisi vähin vammoin.

Yhdistyksen tietojen mukaan pariskunta on palannut yhteen. Keräyksessä saadut varat jäädytettiin toistaiseksi, koska yhdistys epäilee koirien joutuvan uudelleen miehen käsittelyyn.

Irlanninsettereillä on niin pahat lantiomurtumat, että koirat joudutaan opettamaan uudelleen kävelemään. Ongelmallista onkin se, ettei koirien kuntoutusta voida toteuttaa Viikin yliopistollisen eläinsairaalan antamien määräysten mukaisesti. Koiria ollaan tällä hetkellä viemässä Keski-Suomeen pieneen kuntaan, josta lähimpään vesiterapiapaikkaan on viiden tunnin matka.

– Eläinsairaalasta on annettu selkeät hoito-ohjeet siitä, miten jatkohoitoa pitäisi tehdä. Siellä missä toinen koira on, tällaista fysioterapiaa ei pystytä antamaan, Turun eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopra kertoo.

– Yhdistystä kiinnostaa koirien hyvinvointi ja se, että niillä olisi hyvä loppuelämä. Tarjoudumme ostamaan koirat pois.