Uutiset

Useat autot ovat kolaroineet Etelä-Suomessa

Lumisade haittaa liikennettä Etelä-Suomessa. Lehtikuva.
Lumisade haittaa liikennettä Etelä-Suomessa. Lehtikuva.

Aamun aikana eri puolilla Etelä-Suomea on sattunut useita liikenneonnettomuuksia huonossa ajokelissä. Vakavilta loukkaantumisilta on vältytty.

Nurmijärvellä Uudellamaalla yksi ihminen toimitettiin sairaalaan, kun henkilöauto ja pakettiauto ajoivat nokkakolarin. Yksi loukkaantui myös Myrskylässä, kun henkilöauto törmäsi tyhjään rekkaan.

Nousiaisissa Varsinais-Suomessa aura-auto ja henkilöauto kolaroivat varhain aamulla. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui. Eurajoella Satakunnassa jalankulkija sai lieviä vammoja, kun rekka-auto törmäsi henkilöautoon ja henkilöauto jalankulkijaan.

Vantaalla Tuusulanväylällä poikittain oleva rekka haittaa pohjoiseen kulkevaa liikennettä.

Lisäksi kolareita on sattunut ainakin Espoossa, Riihimäellä, Janakkalassa, Eurajoella ja Hyvinkäällä.

Jyväskylässä sattui aamukahdeksalta kuorma-auton ja kahden henkilöauton ketjukolari, vaikka lumisade ei vielä ollut ehtinyt sinne asti. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä.

Etelä-Suomeen on satanut yön ja aamun aikana yli viisi senttiä lunta. Lumipeite kasvanee aamupäivän aikana vielä kymmeneen senttiin. Lumipyry leviää myös maan kaakkoisosaan.

Ajokeli on aamupäivän mittaan parantunut Etelä-Suomessa. Päätiet ovat jo sulia. Loska kuitenkin haittaa ajoa, mutta aamun liukkaus ei enää kiusaa autoilijoita, liikkuvasta poliisista kerrotaan.