Uutiset

Martinseurakunnan vaalitulos muuttui tietokonevirheen vuoksi

Seurakuntavaaleissa ensimmäistä kertaa läpimurtoa yrittäneet Turun vihreät menettivät keskiviikkona ainoankin sillanpäänsä kirkon sisällä. Martins seurakuntaneuvostoon maanantaina valittu Heidi Haapala (vihr) putosi uudelleenlaskennassa pois, ja tilalle nousi Niko Aaltonen (kok). Syynä uudelleenlaskentaan oli se, että Martin seurakunnan vaalitulos osoittautui tietokonevirheen vääristämäksi.

Kone oli jättänyt laskematta kokonaan yhden kokoomuksen listalla olleen ehdokkaan äänet, joten vaalilistan vertailuluku oli todellista pienempi.

– Luvut oli kyllä syötetty aivan oikein, mutta kone oli jostakin syystä tehnyt näin, kertoo Martin kirkkoherra Tuomo Norvasuo.

Jos seurakunta olisi käyttänyt laskentaan Kirkkohallituksen valtakunnallista tietokoneohjelmaa, kyseessä olisi valtakunnallinen skandaali ja uutispommi, joka horjuttaisi koko vaalien uskottavuutta. Martissa oli kuitenkin käytetty seurakuntayhtymän omaa ohjelmaa.

Ironista kyllä, syynä oli valtakunnallisen ohjelman epäluotettavuus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Sitä Kirkkohallituksen ohjelmaa testattiin sellaisessa kenraalinharjoituksessa, eikä se oikein toiminut. Me päätimme siksi turvautua omaan, Narvasuo kertoo.

Suurvoittajia Partio, suurhäviäjä kokoomus

Vaalien murskavoittajia olivat partiolaiset, jotka kasvattivat paikkamääränsä seitsemällä. Määrä on jo 16. Määrä on alle vuosikymmenessä lähes kolminkertaistunut. Partiolaiset kilvoitteleekin jo suurimman ryhmän tittelistä kokoomuksen kanssa, joka johtaa enää kahdella paikalla.

Ainakin suuri osa partiolaisten kannatuksesta lienee vuotanut juuri kokoomukselta, jonka paikkamäärä putosi nyt viidellä.

Sdp eteni paikan. Käytännössä keskustaa edustava Yhteinen kirkkomme piti asemansa.

HANNU MIETTUNEN