Uutiset

Tien reunaa kävelleiden tyttöjen syytteet hylättiin Euran kuolonkolarissa

Valtatien reunaa kävelleiden teinityttöjen syytteet hylättiin keskiviikkona Euran kuolonkolarin oikeuskäsittelyssä Raumalla. Turmahetkellä 15-vuotiaat tytöt olivat syyttäjän mukaan edesauttaneet kolaria kävelemällä illalla tien oikeaa reunaa tummissa vaatteissa. Heitä väistänyt tukkirekka törmäsi toiseen rekkaan, jonka kuljettaja kuoli.

Tytöt sanoivat kävelleensä pientareen puolella, eikä tukkirekan olisi tarvinnut väistää heitä lainkaan. Toisen tytön oikeassa hihassa ja lahkeessa oli kaksi heijastinta ja kädessä lamppu.

Myös todistajien mukaan tytöt olivat kävelleet lain mukaisesti pientareen puolella. Tyttöjä syytettiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta nuorena henkilönä sekä kuolemantuottamuksesta nuorena henkilönä.

Jalankulkijoiden joutuminen syytteeseen kuolonkolarista on hyvin harvinaista ellei peräti ainutkertaista Suomessa. STT:n kysyi Liikenneturvalta, oikeusministeriöltä ja poliisilta vastaavista tapauksista, mutta ainuttakaan ei muistettu.

Rekkakuskille päiväsakkoja

Rekka-auton kuljettaja kuoli viime helmikuussa Eurassa Rauman valtatiellä. Toisen rekan tukeilla lastattu perävaunu osui hänen autonsa ohjaamoon.

Tukkirekan kuljettaja tuomittiin maksamaan 550 euroa päiväsakkoja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuolemantuottamuksesta.

Tukkirekan kuljettaja oli juuri saanut ajo-oikeuden, hän oli ensimmäistä kertaa yksin yhdistelmäajoneuvon ratissa. Hän oli väistänyt keskemmälle havaittuaan kävelevien tyttöjen heijastimien tai taskulampun välähtelyn tien reunassa.

Tie oli liukas, ja kuljettaja ajoi lievää ylinopeutta. Perävaunu alkoi heittelehtiä ja osui vastaan tulleeseen rekkaan, jonka kuljettaja kuoli.

Henkilöauto törmäsi tielle pudonneisiin tukkeihin. Autossa olleet kaksi ihmistä vietiin sairaalaan tarkastettaviksi.